RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

США готують новий "суттєвий" пакет допомоги Україні

Президент США Джо Байден в останні дні до виборів планує зосередитися на підтримці України - Вашингтон готує новий пакет військової допомоги.

Про це розповів радник із національної безпеки США Джейк Салліван під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

За його словами, це буде "суттєвий пакет, який включатиме низку різних можливостей".

"Ми дорожитимемо кожним із днів підтримки України. Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян зазнають жорсткого опору", – сказав Салліван.

Що увійде до нового пакета допомоги, Салліван не повідомив, однак він підтвердив затримки допомоги Україні, назвавши їх "проблемами логістики".

За словами Салліван, снаряди 155 мм калібру "прямо з конвеєра доставляють" в Україну, причому "так швидко, як тільки можна".

Салліван також підтвердив, що Джо Байден зустрінеться із українським лідером Володимиром Зеленським під час Генасамблеї ООН. Під час зустрічі сторони мають обговорити стратегію військових дій, а до розмови доєднається британський прем'єр Кір Стармер.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США планує представити український "план перемоги", який передбачає удари вглиб Росії та "заморозку" війни.