RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

25 вересня

Всі новини

Росію виключили з Асоціації омбудсменів Середземномор'я

Росію 25 вересня виключили з Асоціації омбудсменів Середземномор'я (Association of Mediterranean Ombudsme, АОМ).

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Він зазначив, що таке рішення ухвалила Генеральна Асамблея Асоціації омбудсменів Середземномор'я на позачерговому засіданні. Тобто на місце представниці РФ Тетяни Москалькової більше нікого не буде обрано.

"Сьогодні на позачерговому засіданні Генеральної Асамблеї Асоціації омбудсманів Середземномор'я схвалили рішення про виключення російського омбудсмана зі свого складу", - повідомив він.

За словами Лубінця, йдеться вже про третю за рахунком організацію омбудсменів, яка виключила РФ. Першим у 2022 році на такий крок пішов Міжнародний інститут омбудсменів, другою у 2023 році стала Європейська мережа національних захисних інституцій.

"Поки в Раді Безпеки ООН бояться навіть розпочати процедуру виключення РФ, дружна сімʼя омбудсманів впевнено діє. Якщо міжнародні організації братимуть приклад, то представники Росії будуть ізольовані й не зможуть поширювати свою пропаганду", - написав він.

Лубінець додав, що в країни-терористки не повинно бути права голосу на світовій арені.

Раніше український омбудсмен розкритикував Міжнародний комітет Червоного Хреста, що той зволікав із засудженням обстрілу колони з гуманітарною допомогою на Донбасі, коли загинули троє і поранення отримали двоє працівників організації. Згодом там висловили співчуття, однак жодного слова не було про агресію Росії.