RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87
Політика

Новини

26 вересня

Всі новини

Офіс генпрокурора готується до екстрадиції нардепа Дмитрука з-за кордону

В Офісі генпрокурора розповіли про підготовку матеріалів для видачі з-за кордону народного депутата Артема Дмитрука, який протиправно залишив межі країни. Його оголосили у розшук через переховування від органів українського правосуддя.

Про це інформує пресцентр Офісу Генерального прокурора.

Там зазначили, що місцеперебування політика вже встановили, суд обрав запобіжний захід. Зараз українські правоохоронні органи співпрацюють з партнерами країни його перебування.

"У межах співпраці з компетентними органами іноземної країни Офіс Генпрокурора готує матеріали для видачі (екстрадиції) народного депутата України, який перебуває в розшуку у зв’язку з переховуванням від органів правосуддя в Україні. Наразі місцеперебування депутата встановлено та судом йому визначено міру запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

Там повідомили, що нардепа підозрюють у вчиненні нападів групою осіб на правоохоронця та військового, в замаху на крадіжку вогнепальної зброї, в завданні потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень, а також у хуліганстві.

В Офісі не назвали прізвища народного депутата, однак саме Дмитруку були висунуті відповідні звинувачення та оголошено у міжнародний розшук.

Раніше ми писали, що народний депутат Артем Дмитрук, який втік з України, нелегально перетнувши кордон, підтвердив своє затримання 24 вересня у Лондоні.

Перед цим Офіс генерального прокурора надіслав запити до низки країн із проханням про затримання і тимчасового арешту Дмитрука з метою екстрадиції в Україну. Печерський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.