RU  UA  EN

Понеділок, 14 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

14 жовтня

Всі новини

Війна РФ проти України: Зеленський заявив про фактичне включення КНДР

Президент Володимир Зеленський заявив про фактичну участь Північної Кореї у війні проти України на боці Росії. Відповідні дані оприлюднила українська розвідка.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

Він зауважив, що йдеться про "фактичне включення" КНДР у війну, яку розв'язала Росія проти України.

Також розвідка має інформацію, яка свідчить про відносини РФ з деякими іншими країнами, що роблять інвестиції у затягування війни.

Президент наголосив, що військово-політичне керівництво реагуватиме на будь-які випадки жорстко.

"Хто б не допомагав Росії, будемо реагувати так жорстко, як треба для захисту України. Буде й відповідна наша робота з партнерами, щоб російські наміри не спрацювали. І це можливо. Саме так і буде", - додав Зеленський.

Гучну заяву прокоментував ізраїльський військовий аналітик Ігаль Левін.

"Зеленський заявив сьогодні, що Північна Корея фактично включилася у війну проти України. Тобто Україна тепер воює одразу проти двох ядерних держав? І виходить, у нас уже не російсько-українська війна, а ширше - обрис цього конфлікту все більше набуває форм світової війни? Чи ні?", - написав він.

Аналітик вважає, що оскільки для росіян важливо наголосити на громадянському характері цієї війни, то якщо переможе Україна, то війна увійде в історію як опір України вторгненню Росії, КНДР (і, можливо Білорусі, Ірану, Сирії). Натомість, якщо переможе Росія, то цю війну запишуть в історію як нібито суто "внутрішньоросійські розбірки". Він зауважив, що такі речі вкрай важливо фіксувати.

"Вкрай важливо нам усім допомагати українцям - кожна розумна людина доброї волі в цьому світі повинна бути на боці вільного світу, тобто всіма силами сприяти Україні, щоб ні в якому разі історія не була записана в рамках потворних гримас московської, північнокорейської та інших конюшень", - додав Левін.

Раніше ми писали, що за даними розвідки Естонії, на Курському напрямку внаслідок високоточного удару української армії 3 жовтня загинуло шість північнокорейських офіцерів на російських позиціях.