RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Шість українських партій звинуватили в підкупі виборців

За словами голови Комітету виборців України Олексія Кошеля, шість політичних партій використовували підкуп громадян на виборах в об'єднані територіальні громади, які пройшли 29 квітня.

Про це з посиланням на главу КВУ повідомляє "Громадське радіо".

"Лідери (за кількістю підкупів, ред.) - "Батьківщина" і "Аграрна партія", трохи менше - у "Радикальної партії". По одному випадку підкупу є в "Блоці Петра Порошенко" і "Самопомочі", - зазначив Кошель.

Повідомляється, що станом на 18:00 29 квітня поліція відкрила три кримінальні виробництва за фактом підкупу виборців. Двох організаторів затримали на Харківщині, також викрито схему в Одеській області, повідомив Кошель.

"Було кілька схем. Перша - традиційна роздача грошей. Суми різні: від 300 до 600 гривень. Інша схема - коли з виборцями підписувалися угоди, за яким першу частину коштів вони отримували до голосування, другу - після. Також виборцям роздавали безкоштовні квитки на концерти , це теж підкуп. Хтось ішов до виборців з комбікормом, хтось з продовольчими наборами ", - розповів голова Комітету виборців.

Він зазначив, що така кількість порушень вкрай велика для 40 ОТГ, де проходять вибори.

Кошель звернув увагу й на інші порушення. Зокрема, вісім ділянок почали роботу на 30-50 хвилин пізніше, через що багато людей не змогли проголосувати. Також спостерігачі помітили незаконну агітацію в день виборів, на двох ділянках виборцям присилали смс-повідомлення із закликом проголосувати за певного кандидата.

Нагадаємо, про майбутні президентські вибори читайте в матеріалі "Апострофа": Вакарчук і Зеленський: що показують рейтинги і в чому проблема конкурентів Порошенко.