RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В СБУ викликали одного з кандидатів в президенти: названо причину

У суботу, 12 січня, кандидата в президенти України Анатолія Гриценка викликали в СБУ у зв'язку з оприлюдненням ним інформації про обставини російської окупації Донбасу і анексії Криму.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Раніше Гриценко заявляв, що отримав повістку на допит. Відносно причин виклику він порадив звернутися до президента Петра Порошенка: "Він краще знає, чому мене туди викликають".

У той же час, в СБУ зазначили, що "з подивом ознайомилися з сьогоднішньою заявою Гриценка, оскільки ще на початку тижня людина, яка, назвавши своє прізвище, заявила про юридичне представлення його інтересів, узгодила зручний для Гриценка час візиту до Служби та з’ясувала причини та підстави для запрошення".

Як пояснили у відомстві, виклик Гриценка пов'язаний з оприлюдненням ним в одному з телевізійних ефірів інформації про обставини російської окупації Донбасу і анексії Криму

Там додали, що свідчення громадян про відомі їм факти розгортання гібридної агресії РФ "є патріотичною громадянською позицією".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", співробітники СБУ зі складу Об'єднаних сил затримали чоловіка, який за вказівками російських спецслужб готував в Україні теракти.