RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Що світить Зеленському на виборах: з'явився цікавий прогноз

У шоумена Володимира Зеленського є всі шанси потрапити до другого туру президентських виборів, однак для цього є серйозна перешкода.

Про це "Апострофу" розповів політолог Михайло Басараб.

За його словами, Зеленський є не таким вже маргінальним кандидатом, яким міг здатися на перший погляд. Лідер "95 кварталу" орієнтується не тільки на виборців Півдня і Сходу країни, однак і намагається налагодити контакт з іншими регіонами.

"Тобто спочатку здавалося так, що він буде працювати на виборця Півдня і Сходу країни, і його передвиборчий порядок денний буде певною мірою збігатися з порядком денним так званих синіх кандидатів... З інтерв’ю склалося враження, що Зеленський не покладає надій там працювати, і мені здається, що одним із завдань цього інтерв’ю, було показати себе нетоксичним кандидатом для жителів центрального і західного регіонів. Тобто в ключових маркерах він себе чітко відпозиціонував: він не проросійський, він за єдину державну мову, він допомагав разом із "Кварталом" бійцям, тобто забито кілька основних кілків, які відкрили можливість для спілкування з виборцями Центру і Заходу України", - зазначив Басараб.

Політолог стверджує, що Зеленський вже має в багатьох областях високу електоральну підтримку. У той же час, його виборці - найбільш нестабільні.

"А це говорить про те, що ці регіони уже сьогодні варті уваги з його боку, уже сьогодні він може розраховувати на покращення своїх позицій і нарощення електоральної підтримки в цих областях. Тому це не настільки простий кандидат, як здавалося на перший погляд. Шанси Зеленського потрапити в другий тур є. Хоча є ще один важливий момент: соціологи говорять про те, що переглядаючи рейтинг Зеленського, потрібно розуміти, що у нього сама нестабільна електоральна база, тобто виборці, які не ходять або не дійдуть до виборчих дільниць в значній частині. Тому рейтинг, який у нього на сьогодні є, не факт, що він отримає його на виборчих дільницях", - резюмував експерт.

Детальніше про вибори президента в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Мисляча частина України чекає, що вибори врятують "чорні лебеді".