RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Найдовший в історії: українців здивує бюлетень на виборах президента

На виборах президента в Україні 31 березня виборці отримають рекордно великі бюлетені, довжина яких становитиме більше метра.

Про це повідомляє ТСН.

До цього найбільшим в історії президентських перегонів був бюлетень на виборах 2004 року - 67 сантиметрів. На майбутніх виборах розмір списку становитиме 1 метр і 15 сантиметрів.

Виборці, яким показали майбутній бюлетень, були шоковані його довжиною. Деякі просто не вірили, що бюлетень буде таким величезним. Кількість бажаючих йти в президенти здивувала не лише пересічних громадян. Вражений навіть керівник Інституту світової політики Віктор Шлінчак.

"Є в списку люди, прізвища яких мені, незважаючи на те, що я більше 20 років в політичній журналістиці, не говорять абсолютно ні про що. Тим не менш, багато хто з них хочуть заявити про себе", - розповідає він.

Як зазначається, бюлетень завдовжки 115 сантиметрів - неабияка незручність для виборців. Перш за все, важливо не переплутати рядки і проголосувати саме за свого обранця. Якщо була допущена помилка, то бюлетень можна обміняти на новий у члена виборчої комісії. Потім потрібно помістити полотно в урну, не пошкодивши.

Нагадаємо, докладніше про те, хто висувається на вибори президента читайте в матеріалі "Апострофа": Претенденти, "техніки" і піарники: хто і навіщо йде в президенти України.