RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Росія може влаштувати Україні непередбачувані вибори: небезпечний прогноз

З огляду на успішність втручання Росії у внутрішньополітичні справи Великобританії і США, ситуація в Україні в 2019 році може мати непередбачувані наслідки.

Про це розповів "Апострофу" політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

"Серйозним потенційно загрозливим для українських виборів може стати вплив Російської Федерації. Незважаючи на міжнародні санкції, РФ продовжує втручатися у внутрішньополітичні справи інших держав, в тому числі, шляхом деструктивного впливу на виборчі процеси, розхитування і дестабілізації ситуації, розпалювання ворожнечі тощо. РФ успішно використовує наявні суперечності в країнах для своїх цілей і грає на них, користуючись прагматизмом європейців", - переконаний експерт.

За його словами, використовуючи інформаційні диверсії і провокації, кібератаки на сервери ЦВК, вкидання фейкової інформації, Росія може серйозно зіпсувати Україні майбутні вибори.

"З огляду на успішність втручання Росії у внутрішньополітичні справи інших держав, яким не змогли ефективно протистояти такі потужні країни як Великобританія і США, ситуація в Україні в 2019 році може мати непередбачувані наслідки. Інструменти впливу Росії можуть бути найрізноманітнішими: інформаційні диверсії і провокації, кібератаки на сервери ЦВК, вкидання і поширення неправдивої, тенденційною або спотвореної інформації про перебіг подій в Україні і на тимчасово-окупованих територіях АР Крим та Донбасу, здійснення замахів на публічних осіб, посилення військової напруги на Донбасі, вчинення терористичних атак. Таким чином, втручання Росії в українські вибори в 2019 році може бути серйозною загрозою української демократії", - підсумував Петренко.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Загрози виборів: як в Україні можуть використовувати "руку Кремля".