RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Тимошенко у Львові озвучила одне з головних завдань нового президента

Одне з головних завдань нового президента України - повернути газ власного видобутку на потреби населення і бюджетної сфери та виконати рішення суду, встановивши обґрунтовану ціну на газ.

Про це під час мітингу у Львові заявила кандидат на пост президента Юлія Тимошенко.

За її словами, тарифи – це також податок, за допомогою якого влада збирала з людей неймовірні кошти. Зокрема, те, що ціни на газ, які були встановлені постановою уряду (№ 315 від 2016 року), є завищеними, визнав Окружний адміністративний суд Києва. Це рішення підтверджує обґрунтованість претензій Тимошенко до Кабміну.

Саме тому, запевнила політик, після виборів новий президент має встановити справедливу ціну – вдвічі нижчу за сьогоднішню.

"Якщо підняти з-під землі газ, доставити до оселі людини, заплатити податки та залишити газовій галузі 30% прибутку для розвитку, ціна становить 3,5 грн за кубометр, а не 8,55, як зараз", – пояснила вона.

Вона також нагадала, що чинна влада запланувала ще підняти тарифи з 1 травня на 15%, а з грудня – на 25%.

Тимошенко наголосила, що готова втілити усі необхідні кроки для покращення життя людей і, маю політичний досвід, не брала б на себе це зобов’язання, якби не здатна була його виконати.

Політик також зауважила, що 31 березня в Україні не просто відбудуться вибори президента, а на країну чекає унікальний шанс вийти з руїни і стати на шлях розвитку та становлення.