RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Хто з кандидатів в президенти України найбільш зручний Путіну: на Заході назвали несподіване прізвище

Протистояння між Москвою і Києвом - частина ідентичності режиму Володимира Путіна, тому він навряд чи дійсно зацікавлений в зміні влади після виборів в Україні.

Про це "Апострофу" розповів німецький політолог Андреас Умланд.

За його словами, незважаючи на поширений в Україні дискурс про те, що для Путіна краще будь-який кандидат крім Петра Порошенка, насправді все може бути складніше.

"Що стосується Росії, тут теж все не так однозначно. Головний дискурс, який я бачу в Україні - Путін не хотів би бачити Порошенка президентом, а не когось іншого. Але мені здається, що для путінського режиму Порошенко є найзручнішим варіантом, тому що нинішнє протистояння між Росією і Україною - це частина сьогоднішньої ідентичності путінського режиму. І вся ця картина нібито фашистської України, яка має русофобські погляди, функціює тільки при президенті Порошенку", - стверджує Умланд.

Після перемоги на виборах іншого кандидата, підтримувати цю ідею стане складніше.

"Це буде складніше з президентом Тимошенко, а ще може бути складніше із Зеленським, який теж популярний в Росії як актор і шоумен. Тобто з їх перемогою в Росії зруйнується стара парадигма протистояння між Росією і прозахідною Україною", - додав політолог.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Андреасом Умландом: Захід дивиться на Україну з подивом, а Путін чекає перемогу одного з фаворитів.