RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Мертві душі, зникаючі чорнила та контролери: у штабах розповіли про нові порушення

Члени команди президента України Володимира Зеленського заявили, що фіксують тисячі порушень виборчого законодавства, повідомлення про які надійшли до них на гарячу лінію.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа".

"Фіксуємо велику кількість "мертвих душ". Можливо, вони будуть використовуватися в якості маніпуляції. Ще є підвезення виборців. Швидше за все, використовується адміністративний ресурс. Фіксується наявність так званих "контролерів". Це може свідчити про те, що працюють так звані "сітки", - зазначив спікер команди кандидата Дмитро Разумков.

Читайте також онлайн трансляцію по виборів президента України

За словами Разумкова, повідомлення про порушення передаються до поліції. "Близько 100 вже в процесі передачі до поліції або вже передали до поліції", - додав Разумков.

Також в команді Зеленського знайшли одну виборчу дільницю з вісьмома спостерігачами від Петра Порошенка, що в 2 рази перевищує квоту, встановлену законом.

"Але основний обсяг фальсифікацій спостерігається або під кінець дня голосування, або після закриття дільниць", - резюмував Разумков.

Крім того, у штабі Зеленського повідомили, що їхні спостерігачі на виборчих дільницях піддаються буллінгу за використання бейджів, виконаних в стилістиці виборчої кампанії кандидата, проте самі члени команди "Зе" жодних порушень в цьому не бачать.

У той же час в штабі Петра Порошенка особливих порушень не бачать.

"По всій країні спокійна ситуація", - заявив народний депутат Сергій Алексєєв на брифінгу, передає кореспондент "Апострофа".

"У Києві зафіксовано порушення на ОВК 216 - підписи осіб у списках виборців робилися ручкою з чорнилом, що зникає. В Херсонській області на ОВК 185 були виявлені зіпсовані бюлетені зі штампом "вибув" навпроти кандидата Олександра Мороза. Були підвезені нові бюлетені. У Київській області на ОВК 94 зафіксовано підвезення людей, можливо, для провокацій. Луганська область, ОВК 112 - підвезення виборців. Запоріжжя, ОВК 76 - видача 10 бюлетенів одному виборцю. Запоріжжя, ОВК 82 - підвезення виборців. Більше гучних порушень станом на 16.00 немає", - повідомив Алексєєв.

Нагадаємо, раніше в МВС розповіли, що найбільше порушень фіксується в Дніпропетровській, Донецькій, Одеській та Харківській областях.