RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський або Порошенко: в Росії назвали фаворита Москви в другому турі

У Кремлі поки не мають всерйоз обдуманої, довгострокової і раціональної стратегії на українському напрямку, але будуть раді програшу нинішнього президента Петра Порошенка на виборах.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Підхід путінської Росії тактичний, а не стратегічний, і він полягає в тому, щоб максимально боляче прищемити хвіст Порошенко, тому що він досить успішно пручався кремлівським ініціативам. Точно так само, як в Росії не було стратегічного плану по відношенню до Грузії, а було гостре бажання прищемити хвіст Саакашвілі. Їм це вдалося, але яка користь від того, що Саакашвілі позбувся влади, якщо Грузія все одно рухається в європейську систему цінностей і НАТО. І те ж саме з Україною", - розповів він.

Також Орєшкін підкреслив, що на жаль, сенс, завдання і цілі російської політики на українському фланзі зводяться до суб'єктивно образливому підходу щодо Порошенко.

"Якщо Порошенко програє, це викличе бурю захоплення у однієї конкретної людини в Кремлі, і він, звичайно, ніколи цього не покаже. Але, думаю, реальні можливості Кремля вплинути на події в Україні сильно скоротилися в порівнянні з тим, що було п'ять років тому", - заявив політолог.

Крім цього, за його словами, Зеленського в Кремлі розглядають як кращий варіант.

"По-перше, тому що його прізвище не "Порошенко". Друге міркування, трохи більш раціональне, полягає в тому, що Зеленський - молодий, недосвідчений, і, можливо, його вдасться якимось чином "розвести" або провести Україну шляхом хаотизації, коли не так важливо, які сили діють - важливо, щоб вони дестабілізували ситуацію. Можливо, розраховують розгойдати протест серед українських націоналістів, щоб створити Зеленському труднощі. Завдання в тому, щоб перешкодити Україні рухатися шляхом європеїзації будь-якими способами", - констатував по літології.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Який президент України вигідний Путіну і чому: в Росії дали відповіді".