RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський проти Порошенка: на що можуть вплинути дебати між кандидатами

Дебати між кандидатами в президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським жодним чином не вплинуть на вибір більшості українців у другому турі президентських виборів в Україні.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив політичний експерт Андрій Вигиринський.

"Коли ми говоримо, чи потрібні дебати, в першу чергу потрібно дати відповідь – а для чого. Невже перемога в дебатах чинного президента Петра Порошенка, на що, вірогідно, і розраховує його штаб як на козир у боротьбі з уже фактично на 100% його опонентом у другому турі - Володимиром Зеленським, стане індульгенцією за гріхи, за ті п’ять років правління країною, ті досягнення, ті реформи, плюси і мінуси, які закидають йому опоненти як негатив. Тобто невже його перемога над Зеленським у дебатах перекреслить все те, проти чого голосували українці, віддаючи свої голоси опозиційним силам. Якщо бути об’єктивним, мабуть, ні", - сказав він.

Він уточнив, що якщо команда Порошенка розраховує, що двогодинні дебати допоможуть змінити вибір українців у другому турі, то даремно.

"83% усіх виборців у першому турі проголосували за всіх політиків, яких можна об’єднати поняттям "опозиція до влади". Так ось: позиція виборця по відношенню до провладного кандидата сформована за рахунок дебатів, за рахунок передвиборчої кампанії, чи сформована за підсумком п’яти років перебування кандидата при владі? 83% виборців, які жили в Україні протягом цих п’яти років, відчули на собі всі реформи і не підтримують чинного президента. То чи здатні дебати протягом двох годин змінити їхню думку? Це просто показ майстерності володіння словом", - додав експерт.

Детальніше про марність дебатів в українських реаліях, читайте в матеріалі "Апострофа": Чи потрібні Україні дебати Зеленського і Порошенка.