RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Які сюрпризи чекають Зеленського в другому турі: названо несподіваний сценарій

Кандидат в президенти Володимир Зеленський має перевагу над Петром Порошенком у другому турі, однак результати виборів все ще можуть змінитися.

Про це "Апострофу" розповів журналіст і публіцист Віталій Портников.

За його словами, незважаючи на результати першого туру, ситуація, в якій президентом може стати не Зеленський, а Порошенко, все ще можлива.

"Ми не знаємо, як буде розподілятися електорат насправді. Тому що, коли ми вважаємо, що виборці одних кандидатів точно проголосують за Зеленського - це не зовсім так", - відмічає Портников.

Журналіст вважає, що сюрпризом може стати як консолідація націонал-демократичного електорату, так і розчарування в Зеленському умовної "партії миру".

"Можуть бути сюрпризи, якщо Зеленський продовжить робити ті заяви, які він почав робити на брифінгу після виборів (про переговори з Путіним). Я маю на увазі його заяву про те, що він говоритиме з Путіним, щоб той заплатив йому компенсацію. Це може відлякати потенційний електорат Бойка, і навіть ту частину електорату, яка вірила у нього як поміркованого політика. Свого часу цей же електорат вірив у Порошенка як поміркованого політика. Якщо ці люди думають, що вибирають Зеленського, щоб він домовився з Путіним, і до другого туру побачать, що він не зможе домовитися з Путіним, то вони можуть просто не прийти на вибори", - говорить експерт.

Портников нагадує, що в 2014 році саме Порошенко вважався представником "партії миру".

"Люди голосували за Порошенка тільки тому, що вони хотіли, щоб була "партія миру". Це ті ж самі люди, які сьогодні, напевно, голосують за Зеленського, які ніяк не можуть зрозуміти, що тут не буде ніякої "партії миру", тому що війну проти нас веде Росія. І вони можуть проголосувати хоч за Архангела Гавриїла, але йому доведеться стати верховним головнокомандувачем і говорити те, що говорить Зеленський. А Зеленський вже зараз почав говорити, як Порошенко, хоча ще нічого не відбулося: я зустрінуся з Путіним, щоб він заплатив мені компенсацію. Це заяви Порошенка навіть не зразка 2014 року, а зразка 2016 року. А уявіть собі, що буде, коли Зеленського оберуть президентом? Йому потрібно буде на свій бік перевести ще половину Збройних сил, яка голосує за Порошенка. От і все. Але, знову-таки, у Зеленського прекрасні шанси – і ми це чудово розуміємо", - резюмує журналіст.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Віталієм Портниковим: Через 5-6 місяців Україна знатиме ім'я реального глави держави.