RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Психолог назвала головні помилки Порошенка і його команди

Результати першого туру виборів президента України шокували чинного главу держави Петра Порошенка.

Таку точку зору в інтерв'ю "Апострофу" висловила політичний психолог Світлана Чуніхіна.

"Він не очікував, що настільки добре люди підтримають Зеленського і настільки йому відмовлять у підтримці, і він, свідомо чи ні, подумав, що йому не вистачає артистизму. Він говорив вже неодноразово, що "я вас почув", почув той рахунок, який ви мені пред'явили - це те, що на словах. А те, що він показує поведінкою і невербально - це думка про те, що він недостатньо актор, а конкурувати доводиться з актором, і проблема Порошенка в тому, що він менш артистичний, а з його точки зору, мабуть, здається, що молодь захопилася артистичністю Зеленського", - вважає експерт.

За її словами, Зеленський комунікує з тими аудиторіями, з якими Порошенко на контакт ніколи не виходив.

"Потрібно спілкуватися з усіма, головне, що спілкуватися потрібно з автентичною позиції того, ким ти є. Коли ти починаєш спілкуватися так, як тобі невластиво, починаєш грати - це сильно знижує ефективність комунікації. Йому не потрібно боротися за виборців, які вже віддали свої голоси за Зеленського, тому що вони з високою ймовірністю будуть з ним до кінця. Йому потрібно боротися за тих виборців, які проголосували не за Зеленського, і дивитися, які там є запити", - додала вона.

Експерт вважає, що ситуація для Порошенка дуже складна і його прихильники продовжують "чорнити" кандидата Зеленського.

"Порошенко каже, що не вважає, що Зеленський - це Путін, і тут же вивішуються плакати, де Порошенко протиставляється Путіну. Це видає розгубленість і шарахання з боку в бік і простежується ідея зробити ставку на дискредитацію опонента. Порошенко - людина з досить потужним інтелектом, і він зрозумів, як треба діяти, але дуже не вистачає щирості. Видно, що він дуже ображений на суспільство", - резюмувала вона.

Повний текст інтерв'ю читайте в матеріалі "Апостроф": Порошенко ходить по тонкому льоду, а Зеленський стоїть там, де потрібно - психолог