RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Справа не в Голобородько: стало відомо, чому українці голосують за Зеленського

Українці голосують за кандидата в президенти України Володимира Зеленського, тим самим висловлюючи протест проти чинної влади і системи.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив соціолог і генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

"У наших анкетах таких конкретних запитань немає. Але можу сказати, що більшість - це протестний електорат, який не хоче голосувати за стару систему, обличчям якої для них є Порошенко", - пояснив він.

"Натомість ми питали, наскільки виборці асоціюють Зеленського з його героєм у фільмі "Слуга народу" Василем Голобородько. Виявилося, що справа не тільки в цьому серіалі. Зеленський 15 років глузував із політиків, казав людям те, від чого їм ставало смішно. Він показував правду, реальні вади. Здавалося, як і в тому фільмі, що він дуже добре розуміється на закулісних механізмах політики. У нього склався позитивний імідж не тільки через фільм, а й через його діяльність. Для більшості Зеленський відноситься до тих людей, хто стоїть над політиками. Тому в нього є авторитет і добре ставлення людей. Зеленський дає надію, віру на кращі зміни" - додав експерт.

Детальніше про те, чому більшість українців обирає Зеленського і несправедливо оцінює діяльність Порошенко, читайте в матеріалі "Апострофа": Потрібна неймовірна подія, щоб Зеленський програв вибори - Володимир Паніотто.