RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський жорстко відповів Путіну по видачі російського громадянства українцям

Новообраний президент України Володимир Зеленський відповів президенту РФ Володимиру Путіну на його пропозицію про спрощену видачу російського громадянства українцям.

Як написав Зеленський на свій сторінці в Facebook, російська влада не повинна витрачати час на те, щоб намагатися спокусити громадян України паспортами РФ.

"Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік тих громадян України, яким у найближчий час стане дуже некомфортно в країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі "професіонали" - в Ростові або Магадані", - написав він.

При цьому Зеленський підкреслив, що готовий видавати українське громадянство всім, хто готовий боротися за свободу.

"Ми будемо надавати притулок і допомогу всім-всім, хто готовий боротися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу. Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. В першу чергу - росіянам, які сьогодні страждають найбільше", - додав він.

Зеленський зазначив, що готовий до переговорів з Росією з приводу ситуації на Донбасі.

"Я сподіваюся, що на найближчій зустрічі в Нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації. Конкретним підтвердженням готовності має стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі "всіх на всіх". Без винятку. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України та Росії. З розумінням того, що справжня нормалізація відбудеться тільки після повної деокупації. Як Донбасу, так і Криму. Україна не здається! У всіх сенсах цього слова", - завершив новообраний президент.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що користувачі мережі висміяли заяву президента Росії Володимира Путіна про українських пенсії.