RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Верховній Раді запропонували ще одну дату інавгурації Зеленського

В український парламент був внесений черговий проект постанови про призначення дати інавгурації президента Володимира Зеленського 26 травня.

Проект під №10270-5 опублікований на сайті Верховної Ради.

Автором проекту вказаний позафракційний народний депутат і на даний момент єдиний член об'єднання "За Зеленського" Віталій Купрій.

"Провести 26 травня 2019 року о 10 годині в сесійній залі Верховної Ради України урочисте засідання Верховної Ради України, присвячене складенню присяги Українському народові новообраним президентом України", - наголошується в документі.

На даний момент в Раді зареєстровано п'ять проектів з трьома датами інавгурації президента - 19, 20 і 26 травня. Тільки депутат Купрій пропонує для інавгурації дати 20 і 26 травня, проекти постанов інших авторів пропонують провести процедуру в неділю, 19 травня - в День пам'яті жертв політичних репресій.

Також деякий час на сайті парламенту був проект про проведення урочистостей 1 червня, але в суботу, 11 травня автор проекту - нардеп Олександр Сугоняко, його відкликав.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народні депутати відзначили, що в разі, якщо парламент не зможе визначити дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, тоді це зробить голова Верховної Ради.