RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нардеп-втікач розповів, чим обернеться його повернення для Порошенка

Народний депутат Олександр Онищенко, який покинув Україну в 2016 році, заявив, що його повернення в країну відніме рейтинг у екс-президента Петра Порошенка.

Про це він розповів в коментарі "Апострофу".

Коментуючи можливе рішення Апеляційного суду, який зобов'язав Центральну виборчу комісію зареєструвати його кандидатом на вибори, Онищенко сказав, що якщо таке рішення дійсно було винесено - він відразу ж відправиться в Україну.

"У вівторок ми подали всі необхідні документи, сере яких й документи, які підтверджують наявність статусу політпритулку в Іспанії та про відрядження на спортивних змаганнях. Якщо рішення дійсно прийняли - все, тоді я повертаюся і беру участь у виборах", - говорить Онищенко.

За словами Онищенко, він також звернувся до іспанського суду, щоб ті написали в Україну і йому дозволили добровільну екстрадицію.

"Україна затягує це рішення. Три місяці мої документи лежали в Печерському суді, потім їх передали в Солом'янський, сьогодні знову перенесли. Як тільки Україна підтверджує - я сідаю в літак і лечу. Або, якщо в Україні не будуть підтверджувати, доведеться так летіти", - розповів нардеп.

Насамперед після повернення Онищенко збирається дати прес-конференцію, прямо в аеропорту.

"Порошенко кістьми ляже, щоб я не з'явився в Україні. Тому що моє повернення в Україну - це як мінімум мінус 2% рейтингу для Порошенка", - заявив нардеп.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", шостий апеляційний адміністративний суд Києва зобов'язав Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидатом в депутати нардепа-втікача Олександра Онищенка.