RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зеленський або Медведчук: Вакарчук сказав, з ким піде в коаліцію

Український музикант, лідер групи "Океан Ельзи" і партії "Голос" Святослав Вакарчук не готовий скласти коаліцію з олігархом, лідером "Опозиційною платформи" Віктором Медведчуком.

Про це він заявив в інтерв'ю Громадське.

Питання коаліції до виборів — це виключно політичний піар. Тому я максимально відверто заявляю: ми не з тих, хто обіцяє якісь об'єднання до самих виборів. Ми чітко знаємо, що з партіями, які виступають проти українського шляху, проти європейського шляху, на кшталт "Опозиційної платформи" Медведчука, ми нічого спільного мати не хочемо і не будемо. Інші партії, які в своїх програмах заявляють про європейський вектор розвитку України, вступ до ЄС і НАТО, підтверджують те, як це записано в Конституції зараз, і декларують ті речі, які є важливими для партії "Голос", тобто — демонополізацію, боротьбу з маніпуляціями ЗМІ, спущенння депутатів з небес на грішну землю — з цими людьми ми будемо сідати, говорити про майбутнє, в тому числі про коаліцію, - сказав він.

При цьому, Вакарчук заявив про свою готовність йти в парламент.

"Деколи мене питають: чи ви готові йти в уряд? Готові. Але уряд створює коаліція, а коаліція створюється на базі коаліційної угоди, яку ще спочатку треба обговорити, всім підтвердити, намалювати "червоні лінії", знайти механізм — що буде, якщо хтось виходить за ці "червоні лінії", і так далі", - додав політик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий письменник пояснив, як Вакарчук "працює" проти Порошенка на виборах.

Також Центр Разумкова назвав п'ять партій, які проходять в Раду.