RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На виборах Ради зафіксовані перші порушення: фото і відео

У неділю, 21 липня, в Україні зафіксували перші порушення на парламентських виборах.

ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ ГОЛОСУВАННЯ НА ВИБОРАХ ДО НОВОЇ ВЕРХОВНОЇ РАДИ

Про це повідомляє ресурс "Опора".

Так, в Донецькій області невідомий зателефонував на лінію поліції і заявив, що в селищі Зайцеве (виборчий округ №51) заміновано КПВВ "Майорське". Однак після перевірки вибухонебезпечних предметів не виявили.

А в місті Коростишів Житомирської області на ділянці №180448 (ОВО №66) в одну кабінку зайшли відразу два виборця і проголосували.

"На ділянці не вистачає 3 кабінок для голосування і 3 великих ящиків. У приміщенні утворилася черга з виборців. До однієї кабінки відразу удвох зайшли чоловік і жінка і проголосували. Голова комісії зробила їм зауваження", - розповіла спостерігачка.

Причина цього аварійний стан будівлі, де проходять вибори.

У Хмельницькій області на виборчій дільниці №681305 в селі Корначівка Ярмолинецького району працівник видала жінці бюлетень без пред'явлення паспорта. Жінка проголосувала, кинула бюлетень в урну і пішла додому.

Також в Чернігівській області не відкрилися вчасно (станом на 09:30) чотири виборчі дільниці у виборчому окрузі № 207 (№740376, №740375, №740370 та № 40370). Дві з них передають документи в зв'язку з замінами в складі комісії, які окружна комісія провела напередодні. Та ще одна ділянка в тому ж окрузі (№ 740389) відкрилася після дев'ятої ранку.

А в Полтавській області спостерігачі масово фіксують проблеми з невідповідністю кількості скриньок для голосування. Також на деяких ділянках недостатня кількість бюлетенів для голосування.

Недолік ящиків для голосування помітили і у Вінницькій області.

Така ж ситуація спостерігається в Житомирській області. Там фіксують нестачу кабінок для голосування.

Крім того, на виборчій дільниці №560055 в селі Балаховичі Володимирецького району Рівненської області виборець отримав бюлетені для голосування без паспорта, пред'явивши посвідчення водія. На зауваження спостерігача голова виборчої комісії відповіла, що більше такого не повториться.

У Херсоні на виборчій дільниці № 650783 виборець-жерналіст сховав один з бюлетенів в кишеню, а коли це помітили члени комісії і спостерігачі, швидко кинув його в ящик.

У той же час спікер Національної поліції Ярослав Тракало в Facebook заявив, що в місті Бахмут Донецької області намагалися фальсифікувати результати виборів.

"Задовго до початку голосування в одній з дільничних виборчих комісій Донецької області народне волевиявлення фактично вже завершилося, так і не розпочавшись. У школі міста Бахмут, де розташована 624 ДВК, члени комісії підписали незаповнені бланки протоколів за підсумками результатів голосування. Залишалося в потрібний момент вписати прізвище кандидата- "переможця" або "правильну" назву партії", - зазначив він.

Згідно з даними Тракало, коли на місце прибула поліція, члени комісії залили підписані протоколи чорнилом з метою приховати сліди злочину. Правоохоронці по приїзду вилучили 85 незаповнених протоколів про підрахунок голосів, які вже були підписані членами дільничної виборчої комісії.

А ветеран АТО Александр Погребинський написав в Facebook, що йому прийшла інформація від спостерігача на виборах:

"Ділянка 800831, Київ, спостерігач від Пуртов прийшов зі зброєю (з дозволами, поліція перевіряла), комісія допустила".

Як повідомляв "Апостроф", щоб не скандалити прямо на виборчій дільниці, не знайшовши себе в списку виборців в день виборів, краще заздалегідь перевіряти дані на сайті Державного реєстру виборців.