RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зеленський висловився про ідею місцевих виборів на захопленому Донбасі

У п'ятницю, 13 вересня, президент України Володимир Зеленський заявив, що місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу можуть проводитися тільки після виведення звідти російських військ і в рамках українського законодавства.

Про це він заявив на брифінгу після зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Так, відповідаючи на питання про те, чи будуть проведені вибори на Донбасі після демілітаризації регіону з боку РФ, Зеленський заявив: "Так. А що, може бути по-іншому?"

Він додав, що спочатку Україна буде домовлятися про продовження обміну утримуваними особами і поетапне розведення військ біля лінії розмежування.

"Це питання спочатку обміну людей, потім розведення військ. Зараз ми говоримо про розведення в Золотому і Петровському. Потім тільки ми говоримо про розведення військ по всій території, це 400 км. Тільки після цього можемо говорити про формат виборів на окупованих територіях ... Інші деталі та терміни я не можу з вами зараз обговорювати", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент країни-агресора РФ Володимир Путін став вимагати від України виконати ряд дій перед зустріччю в "нормандському форматі" по обговоренню врегулювання на Донбасі.