RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Місцеві вибори 2020: в яких містах відбудеться другий тур

У неділю, 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Згідно з результатами екзит-полів вже відомо, хто лідирує на виборах міських голів Києва і найбільших міст країни.

Про те, в яких містах України відбудеться другий тур виборів міських голів, пише "Апостроф".

Київ

Хоча деякі паралельні підрахунки голосів пророкують перемогу на виборах мера Києва чинному голові Віталію Кличку, боротьба за пост мера Києва може продовжитися в другому турі. За даними студії Савіка Шустера і Україна 24, Кличку не вистачає 4% до остаточної перемоги, а за даними екзитполу групи "Рейтинг" йому не вистачає 3%. Його опонентом буде кандидат від "Опозиційної платформи – За життя", екс-голова КМДА Олександр Попов, який отримав 9,62%. (за Шустером і Україна 24) і 8,6% (за "Рейтингом").

Другий тур голосування пройде також у більшості обласних центрів.

Львів

Другий тур виборів міського голови, ймовірно, відбудеться у Львові. В місті за результатами екзит-полів лідирує чинний мер міста Андрій Садовий з 41,12% голосів. Його суперником у другому турі стане екс-голова Львівської ОДА, нардеп від "Європейської солідарності" Олег Синютка, у нього зараз – 27,38%.

Одеса

Другий тур виборів мера відбудеться і в Одесі. Найвищий результат і перше місце на голосуванні 25 жовтня отримав діючий міський голова Геннадій Труханов – 34,4% голосів. Його суперником буде кандидат від "Опозиційної платформи – За життя" нардеп Микола Скорик, який набрав 17,93%.

Дніпро

В Дніпрі мер міста Борис Філатов, висунутий партією "Пропозиція", посів перше місце з 44,5%. Другий результат – 14,4% – виявився у лідера партії "Громадська сила" Загіда Краснова. Тому в Дніпрі буде другий тур виборів міського голови.

Черкаси

За даними екзитполу, у другому турі в Черкасах змагатимуться чинний мер міста Анатолій Бондаренко від партії "За майбутнє" (32,66%) і кандидат від "Голосу" Віктор Євпак (19,84%).

Миколаїв

У Миколаєві у другий тур, за экзитполом, виходять чинний мер міста Олександр Сенкевич від партії "Пропозиція" з 40,78% та кандидат від ОПЗЖ Владислав Чайка з 26,77%.

Ужгород

В Ужгороді у другий тур з майже однаковим результатом проходять нинішній мер міста самовисуванець Богдан Андріїв (23,84%) і кандидат від "Слуги народу" Віктор Щадей (22,73%).

Чернівці

Згідно з экзитполом, в Чернівцях продовжать боротьбу у другому турі кандидат від партії "Єдина Альтернатива" Роман Климчук (29,13%) і Віталій Михайлішин від партії "Команда Михайлішина" (21,43%).

Кривий Ріг

У рідному місті президента Зеленського Кривому Розі у другому турі, згідно з экзитполом, будуть змагатися за перемогу чинний мер міста Юрій Вілкул ("Блок Вілкула "Українська перспектива") з 42,8% голосів і кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик з 31,01% голосів.

За законом, якщо ніхто з кандидатів на посаду міського голови не набрав 50 і більше відсотків під час голосування – два кандидати, які отримали найвищі цифри, продовжують боротьбу в другому турі. Повторне голосування пройде 15 листопада за участі двох лідерів першого етапу.

Як повідомляв "Апостроф", відповідно до паралельного підрахунку голосів, який проводив штаб мера Києва Віталія Кличко та партії "Удар", на виборах до Київської міської ради Віталій Кличко набрав близько 51% та перемагає вже у першому турі, партія "Удар" проходить у Київраду з результатом майже 20%.