RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні офіційно обрали вже 20 мерів: нові дані ЦВК на 30 жовтня

У неділю, 25 жовтня, в Україні пройшли місцеві вибори, станом на 16:00 30 жовтня, встановлені результати голосування щодо 20 мерів міст.

Про це повідомляється на сайті ЦВК.

"За інформацією, що надійшла до Секретаріату Центральної виборчої комісії від територіальних виборчих комісій і розміщена на офіційному веб-сайті ЦВК, станом на 16:00 30 жовтня 2020 встановлені результати місцевих виборів з виборів депутатів 64 місцевих рад (8 - міських, 15 - селищних , 41 - сільської) в 23 регіонах. Крім того, визнані обраними 84 голів (20 - міських, 17 - селищних, 47 - сільських) також в 23 областях ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на всіх виборчих дільницях завершено процес підрахунку голосів виборців та складання відповідних протоколів ДВК. Майже всі дільничні виборчі комісії передали ці протоколи в сільські, селищні та міські ТВК.

Цей процес триває лише в двох регіонах, в менш 0,2% дільничних виборчих комісій від загальної кількості: у Вінницькій області - 30 ДВК, а також в Одеській області - 27 ДВК (тільки за підрахунком голосів виборців з виборів депутатів районної та обласної ради ).

Разом з тим продовжується уточнення протоколів про підрахунок голосів виборців окремих ДВК і проведення повторного підрахунку голосів виборців окремими територіальними виборчими комісіями.

Також відбувається передача протоколів про підсумки голосування по виборах депутатів районних і обласних рад від ТВК територіальних громад в районні та обласні територіальні виборчі комісії.

У всіх регіонах України районні ТВК прийняли 682 таких протоколу, що становить понад 45,4% від загальної кількості. У свою чергу обласні ТВК прийняли 503 протоколу (більше 36,8%).

Як повідомляв "Апостроф", раніше Центральна виборча комісія пояснила, чому на її сайті немає повної інформації за результатами голосування на виборах в Україні 25 жовтня. причина в тому, що організацією місцевих виборів займаються відповідні територіальні виборчі комісії. Саме ТВК встановлюють підсумки і результати голосування. Тільки потім остаточні результати передають в ЦВК.