RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чотири сотні на двох: "двійники" ужгородського мера показали скромний результат на місцевих виборах

За попередніми результатами підсумків голосування на місцевих виборах в Ужгороді перемагає чинний міський голова, кандидат-самовисуванець Богдан Андріїв, проти якого висувалися ще два "технічних" кандидати з аналогічними прізвищами. Вони в сумі відібрали у ймовірного переможця перегонів трохи більше 400 голосів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

Попередньо відомо, що чинний міський голова Ужгорода Богдан Андріїв набрав 9 185 голосів виборців, другу сходинку посів кандидат від партії "Слуга народу" Віктор Щадей, який отримав 6 485 голосів. Швидше всього, вони змагатимуться за голоси виборців під час повторного голосування, яке відбудеться у листопаді.

Кандидати-однофамільці чинного міського голови Ужгорода набрали кілька сотень голосів: Богдан Андріїв отримав 288 голосів виборців, Іван Андріїв – 118.

Богдан Андріїв обіймає посаду міського голови Ужгорода з 16 листопада 2015 року. Тоді його на посаду міського голови Ужгорода висувала партія «Відродження».

Яку політичну або громадську діяльність вели ще два Андріївих, невідомо.

"Ми припускаємо, що в обласному центрі була використана так звана технологія кандидатів-"двійників", мета якої – ввести виборця в оману та відібрати голоси від "рейтингового" кандидата", – пояснив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Закарпатській області Ярослав Гулан.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 16:00 30 жовтня встановлено результати голосування на місцевих виборах 25 жовтня по 20 міським головам.