RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Не все так однозначно: політолог пояснив результати виборів на Донбасі

В неділю, 22 листопада, в 11 містах України пройшов другий тур виборів міських голів. Нових мерів отримали Дніпро, Львів, Полтава, Черкаси, Миколаїв та інші. Політолог Кость Бондаренко прокоментував результати виборів в Слов'янську Донецької області, де переміг чинний мер Вадим Лях.

Про це він заявив в ефірі телеканалу НАШ.

За словами Бондаренка, перемога чинного мера прифронтового Слов'янська, який змагався з представником політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", певною мірою спростовує твердження про панування проросійських настроїв на Донбасі.

"Люди знову довірили владу чинному меру і обрали його очолювати міську громаду на наступні п'ять років, незважаючи на дуже брудну виборчу кампанію. Її перебіг в Слов'янську був позначений декількома несподіванками. Так, екс-мер Неля Штепа, яка займала третю позицію, за кілька днів до завершення кампанії несподівано підтримала кандидата від "ОПЗЖ" Придворова, члена команди Наталії Королевської", - звернув увагу Бондаренко.

Також політолог заявив, що вибори в Слов'янську показали, що не все так однозначно.

"Після першого туру місцевих виборів з'явилися думки, що лідируючі позиції на Донбасі займає партія "ОПЗЖ" і вони будуть господарями всього південного сходу. Результати другого туру показали, що "не все так однозначно", - додав Бондаренко.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі дані екзит-полів за станом на 22:00 22 листопада у другому турі місцевих виборів в Україні.