RU  UA

Другий тур місцевих виборів: як пройшло голосування у Львові, Дніпрі та інших містах

В Україні фактично завершився другий тур місцевих виборів - залишилося вибрати мерів у Конотопі і Борисполі.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

У другому турі мерів обирали у Львові, Дніпрі, Миколаєві, Нікополі, Слов'янську, Ужгороді, Бердянську, Дрогобичі, Полтаві, Рівному та Черкасах. У більшості з міст перемогу здобувають чинні міські голови.

Офіційні результати волевиявлення оголосять вже цієї п'ятниці, тобто не пізніше п'яти діб з моменту закінчення голосування.

У день голосування поліцейські зареєстрували понад 400 порушень, пов'язаних із виборчим процесом. Загалом правоохоронці розпочали 11 кримінальних проваджень та склали 10 адміністративних протоколів. Зафіксовані порушення майже нічим не відрізнялися від тих, які були 25 жовтня.

За даними громадянської мережі "Опора", у Миколаєві та Ужгороді на виборчі дільниці не пропустили спостерігачів. У центрі Дрогобича помітили автобус з понад 100 молодиками. Чоловіки пояснили правоохоронцям, що вони нібито планують охороняти виборчі дільниці та представились журналістами. У людей були посвідчення видання "Нова пора", зареєстрованого в Запорізькій області.

У Слов'янську через погану явку на місцевих виборах вирішили розіграти iPhone 12. Умова конкурсу - зробити селфі на дільниці, але без виборчого бюлетеню. Крім того, у Дніпрі виборцям пропонували гарячу каву, пиріжки та булочки прямо на виході з виборчих дільниць, аби заохочувати людей голосувати.