RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Кривому Розі проходить другий тур виборів мера: хто претендує на посаду

У неділю, 6 грудня, в Кривому Розі проходить другий тур виборів мера, де на посаду претендують два кандидати - Дмитро Шевчик і Костянтин Павлов. Чинний мер міста Юрій Вілкул відмовився від участі в другому турі за станом здоров'я.

Про це повідомляє ТСН.

В бюлетенях зазначений кандидат від "Слуги народу", гендиректор ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (група "Метінвест") Дмитро Шевчик. Також в списках значиться кандидат від "Опозиційного платформи - За життя", радник мера Кривого Рогу Костянтин Павлов.

У першому турі виборів за Шевчика проголосували 45 213 (25,94%), за Павлова - (15 941 голос, або 9,15%). Вони зайняли друге і третє місце відповідно. Лідером голосування став Юрій Вілкул (Блок Вілкула "Українська перспектива"), який вже 10 років займає пост мера Кривого Рогу. Він набрав 80 655 голосів (44,96%).

Результати голосування після другого туру повинні бути відомі не пізніше 11 грудня - на п'ятий день після виборів.

Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 і працюватимуть до 20.00. Нагадаємо, що через пандемію коронавірусу на місцях дотримуються карантинних правил. Зокрема, вимірювання температури при вході, дезінфекцію. На ділянки допускають виборців лише в захисній масці. Їх просять дотримуватися дистанції, дивлячись на розмітку на підлозі. Для людей з ознаками захворювання встановлені окремі кабінки голосування.

Як повідомляв "Апостроф", 29 листопада в Чернівцях відбувся другий тур виборів мера міста. Соціологічні компанії оголосили результати екзитполів, які проводилися на виборчих дільницях.