RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні в трьох містах стартують повторні вибори мерів: що потрібно знати

У неділю, 17 січня, в Броварах і Борисполі Київської області та Новгород-Сіверському Чернігівської області пройдуть повторні вибори мерів.

"Апостроф" розповідає детальніше, чому вибори відбудуться повторно і хто претендує на посади.

Виборчі дільниці працюватимуть з 08:00 до 20:00.

Вибори міського голови Броварів пройдуть згідно з рішенням Київського окружного адміністративного суду, який визнав вибори мера і депутатів міської ради Броварської територіальної громади такими, що не відбулися, і зобов'язав територіальну виборчу комісію провести повторні вибори.

Повторні вибори в Борисполі і Новгород-Сіверському пов'язані з тим, що переможці виборчих перегонів померли.

Головним фаворитом на виборах мера Броварів є діючий міський голова Ігор Сапожко. Основним його конкурентом вважається кандидат від "Європейської солідарності", депутат облради Олег Іваненко.

У довгому списку кандидатів на посаду глави Борисполя виділяється відразу три людини. Перший - це Володимир Борисенко, який балотувався восени від "Європейської солідарності" і посів друге місце з 14%.

Ще один цікавий кандидат - вигнана з "Слуги народу" нардеп Ганна Скороход, яка має в цих краях свій безпосередній бізнес-інтерес. Замикає трійку претендентів чинний секретар Бориспільської міськради Владислав Байчас. Восени він балотувався від "Слуги народу" і набрав 10%, а тепер йде самовисуванцем.

На посаду голови Новгорода-Сіверського на повторних виборах претендуватиме 8 кандидатів. Двоє зі списку кандидатів брали участь у виборах 25 жовтня. Це екс-глава Новгород-Сіверської районної ради В'ячеслав Кауфман (партія "Наш край") і Віктор Кропот - заступник голови райдержадміністрації від "Слуги народу".

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Гра в "городки": хто стане мерами в Борисполі, Броварах і Конотопі.