RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Довибори в Раду: з'явилися результати перших екзит-полів

У неділю, 28 березня, в одномандатних виборчих округах Донецької області №50 та Івано-Франківської області №87 відбулися проміжні вибори народних депутатів України. За результатами опитування на виході з дільниць на Івано-Франківщині лідирують Олександр Шевченко (самовисування) та Руслан Кошулинський (ВО "Свобода"). Шевченко випереджає суперника менше ніж на один відсоток. По округу №50 найбільшу кількість голосів набирає Андрій Аксьонов, за ним - Валентин Рибін і третьою йде Юлія Кузьменко.

Про це свідчать дані екзит-полу групи "Рейтинг".

У Олександра Шевченка, за даними опитування, 32,4% голосів, у Кошулинського - 31,6%. На третьому місці кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк - у нього 29,4%.

Дані станом на 18:00.

На Івано-Франківщині за місце у парламенті змагалися 14 кандидатів. Найвідоміший серед них – стронгмен та актор Василь Вірастюк від "Слуги народу". За перемогу також боряться – Юрій Голіней, Руслан Дереворіз, Марія Жолоб, Руслан Зозуля, Руслан Кошулинський, Іван Макар, Михайло Ноняк, Йосип Резеш, Сергій Сивачук. До списку також увійшли два тезки – Олександр Леонідович Шевченко і Олександр Леонідович Шевченко. Конкуренцію їм складуть Олександр Петрович Шевченко і Юрій Юрченко.

На Донеччині станом на 20:00 годину закрились всі виборчі дільници. Як передає сайт ДДК, за даними екзитполів, найбільшу кількість голосів набирає Андрій Аксьонов, за ним - Валентин Рибін і третьою йде Юлія Кузьменко.

Свій екзит-пол оприлюднив місцевий телеканал "Орбіта". За його даними, лідирує Андрій Аксьонов (65,5%) на другому місці Валентин Рибін (14,8%) і на третьому - Юлія Кузьменко (6,8%).

На Донеччині за мандат народного депутата боролися 18 кандидатів. Серед них – дитячий хірург, фігурант справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлія Кузьменко ("ЄС"). Інші кандидати: Андрій Аксьонов, Андрій Бондаренко, Юлія Гакова, Микола Головко, Олександр Груздєв, Іштван Добшу, Людмила Дорошенко, Сергій Звагольський, Андрій Масенця, Надія Масло, Богдан Мироненко, Лариса Ревва, Антон Ровенський, Валентин Рибін, Олександр Тамбулатов, Юрій Третяк і Вікторія Шилова.

Як писав "Апостроф" раніше, якби вибори до Верховної Ради проходили у найближчу неділю, то в Раду пройшли б п'ять партій.