RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Довибори в Раду: ЦВК зробила важливу заяву щодо Вірастюка

Центральна виборча комісія на своєму засіданні у середу, 5 травня, відмовила Василю Вірастюку у реєстрації народним депутатом України. Раніше Верховний суд скасував протокол ЦВК про перемогу Василя Вірастюка.

Про це повідомляє видання Суспільне Карпати.

Член Центральної виборчої комісії Вікторія Глущенко повідомила, що протокол ЦВК про результати виборів в округу № 87 скасовано, а відтак у комісії немає підстав для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом України.

"ЦВК постановляє: встановити відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка Василя Ярославовича народним депутатом України згідно з поданою ним заявою, зареєстрованою у ЦВК 27-го квітня. Копію цієї постанови надіслати Вірастюку, а постанову оприлюднити на офіційному сайті ЦВК", - заявила Глущенко.

За рішення про скасування протоколу про результати довиборів у 87 окрузі проголосували 12 членів Центральної виборчої комісії. Також в ЦВК додали, що зараз шукають варіанти вирішення цієї ситуації, однак на сьогодні правильного юридичного шляху немає, а ЦВК опрацьовує дане питання, щоб можна було встановити результати виборів народного депутата у 87 округу.

Раніше ми розповідали, що ЦВК визнала перемогу кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка на довиборах в Раду на окрузі №87.