RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ходорковського звинувачують у підтримці путінської анексії Криму

Соцмережі обурені заявою російського опозиціонера і опального олігарха Михайла Ходорковського про те, що Крим Україні слід повернути лише, якщо буде відповідна думка російського суспільства і кримчан.

Таку заяву Ходорковський зробив під час інтерв'ю телеканалу Еuronews.

На запитання ведучої опозиціонер відповів, що вважає анексію Криму незаконною, але, на його думку, цей рубіж вже пройдено і тому відіграти швидко не вийде.

"Зараз уряд, який буде вирішувати проблему Криму, повинен мати на це санкцію від суспільства. І це може відбутися тільки після перших чесних виборів. Ось чесні вибори пройдуть, уряд отримає мандат від суспільства, і він повинен вирішувати цю проблему. Природно, що у мене є якесь своє бачення, але в перехідний період ця проблема вирішена не буде", - заявив Ходорковський.

У відповідь на ці слова ведуча заперечила, що російське суспільство масово підтримує анексію Криму, і чи означає це, що півострів залишиться у складі Росії. На що Ходорковський також не дав прямої відповіді, він вирішив перекласти відповідальність на суспільство.

“Зараз суспільство вже набагато менш інтенсивно і, на мій погляд, набагато більш виважено обговорює проблему. Існують різні погляди. Зрозуміло, що погляди мої і моїх прихильників базуються на тому, що сама дія було незаконною, вирішення проблеми необхідно, і дозвіл на це має враховувати думку жителів Криму, без всякого сумніву, так само, як думка російських громадян і громадян України. Я думаю, що на цьому шляху швидкого рішення не буде, але, тим не менше, воно буде знайдено", - зазначив опозиціонер.

В мережі таку позицію головного опонента Путіна сприйняли вкрай критично.

"Позиція Ходорковського - Крим не віддавати до повної демократії в РФ. Тобто ніколи", - обурюється користувач Twitter Павло Сенко.

"Путін теж каже, що приєднав Крим лише за бажанням народу, сам ні-ні", - пише користувач під ніком Brigita Grohman.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Ходорковський нагадав пісню російського музиканта Іллі Спрингсона "Муза непокірних" про те, як президент РФ Володимир Путін вбив братство України і Росії.