RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Уявні диверсії в Криму: у Порошенка зробили тривожний прогноз

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба побоюється активізації бойових дій Росії щодо України.

Про це він написав у своєму Facebook.

Дипломат нагадав, що в серпні 1700 року Росія оголосила війну Швеції, пославшись на те, що в 1697 році охоронець заборонив Петру I в підзорну трубу оглядати укріплення міста Риги, а в Грузію Росія ввела війська після заяви про те, що нібито в Південній Осетії загинули російські миротворці.

"У повідомленні ФСБ ключове - це не сам факт ДРГ, а обстріл з території України і загибель російського солдата.... Путін діє по накатаній. І це його слабкість. Але вибору у нього все менше - і це його смертельна сила. Росія накопичує історії для casus belli. Головною цінністю в Європі знову стала сила", - пише Кулеба.

На думку дипломата, Україні залишається лише накопичувати сили.

"Україна занадто ліберальна і хаотична, щоб вижити у цій боротьбі, але надто живуча і навчена помирати, щоб загинути. Все буде залежати від кожного. А поки живіть і насолоджуйтесь життям. Час ще є. А там життя покаже", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", український президент Петро Порошенко назвав фантазіями заяви Кремля про підготовку в Криму терактів.

Коментуючи "диверсії" у Криму, російський президент Володимир Путін дав обіцянку, що не залишить без уваги вбивство двох співробітників російського ФСБ.