RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Відмова Путіна говорити з Порошенком: з'явилася реакція АПУ

Адміністрація президента України та особисто президент Петро Порошенко не контактували з главою Росії Володимиром Путіним або представниками його Адміністрації з 7 серпня після звинувачень Москви на адресу України в організації диверсій у Криму.

Про це йдеться у відповіді АПУ на запит кореспондента інтернет-видання "Апостроф".

"[...] інформуємо, що після висунення Росією безпідставних звинувачень України у начебто проведенні диверсійної операції в окупованому Криму офіційних розмов між президентом України Петром Порошенком та президентом Росії Володимиром Путіним не відбувалося. Також з 7 серпня 2016 року не було й офіційних контактів по лінії адміністрацій президентів України та Росії", — йдеться у відповіді.

Як повідомляв "Апостроф", 10 серпня у ФСБ Росії зробили гучну заяву про те, що в анексованому Криму нібито було попереджено теракт, який готувався Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Пізніше Петро Порошенко дав розпорядження Міністерству закордонних справ організувати телефонну розмову з Путіним. Колишній голова СБУ, представник України в тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук висловив думку, що російський лідер Володимир Путін відмовився від розмови з главою України Петром Порошенком.