RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

США сказали, коли Україна поверне Крим

Новий посол США в Україні Марі Йованович вважає, що нині окупований Росією Крим повернеться під контроль України.

Зокрема, своє бачення цієї ситуації вона висловила в інтерв'ю Європейській правді.

"Це серйозне питання. Коротка відповідь на нього – "так!" - сказала Йованович, відповідаючи на відповідне запитання.

"Ми віримо, що зрештою Крим повернеться до України. Але є також дуже правильне питання – коли. Можливо, моя відповідь не буде приємною, але більшість на Заході бачить цей процес аналогічним до позитивного прикладу Балтійських країн. Протягом багатьох років ці держави були у складі Радянського Союзу, і США так і не визнали їхню анексію. У Вашингтоні весь цей час продовжували роботу дипломатичні місії (країн Балтії), і врешті-решт вони знову повернули незалежність", - пояснила посол.

Також вона прокоментувала можливість більш швидкого повернення окупованого півострова: "Загалом я згодна, світ справді нині рухається набагато швидше. І саме тому я також вважаю, що балтійська історія може бути не найкращим прикладом. Але приклад Балтійських країн важливий тим, що він доводить: якщо люди почуваються сильними і мають підтримку міжнародної спільноти, то врешті-решт історія має завершитися так, як годиться".

Раніше одна з найвідоміших жінок, які воюють за сили АТО, прес-секретар полку "Київ", чеченка за національністю Аміна Окуєва в інтерв'ю "Апострофу" озвучила своє бачення ситуації з поверненням Україні Криму.