RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Олланд зробив сенсаційний ультиматум Путіну з приводу України і НАТО

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що у разі збільшення агресії президента Росії Володимира Путіна в Україні, країну приймуть в НАТО.

Про це йдеться в книзі журналістів газети Le Monde, яка вийшла 12 жовтня і заснована на бесідах з Олландом, передає Ліга з посиланням на RFI.

"Я думаю, інтерес Путіна полягає в тому, щоб продемонструвати прозорливість, заспокоїти гру, привласнити те, що він вже взяв (Крим) і більше там (в Україні) нічого не робити. Якщо він там ще що-небудь зробить, тоді будуть ще санкції, Україні поставлять зброю, і вона увійде в НАТО", - заявив Олланд.

Президент Франції також розкрив подробиці багатьох дипломатичних переговорів після російсько-українського конфлікту, які пройшли в останні два роки. Зокрема, він згадав про першу офіційну зустріч новообраного президента України Петра Порошенка і Путіна в Нормандії. За словами Олланда, західні лідери доклали багато зусиль, щоб ця зустріч відбулася, але Путін погодився на неї не відразу.

"На іншому кінці дроту "цар метає блискавки": "чи означає це, що я не повинен приїжджати, що ви не хочете мене бачити?", - переказав Олланд відповідь Путіна на пропозицію зустрітися з Порошенком.

В цілому, президент Франції нагадав, що зустріч Порошенка і Путіна тоді пройшла холодно і напружено.

"Відчувалося, що Путін вів жорстку гру, а Порошенко, що не мав президентського досвіду, здається, відчував "фізичний страх", - поділився спогадами Олланд.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні Олланд відзначився вкрай антиукраїнською позицією, закликавши Київ спочатку провести вибори на окупованому Донбасі, а потім уже добиватися виведення російських військ зі своєї території і відновлення контролю над східним кордоном.