RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Втрачаємо Польщу і Туреччину: перемовник в Мінську вказав на промахи українських дипломатів

У ситуації тривалої агресії РФ Україна має повною мірою використовувати своїх дипломатів для роботи на міжнародній арені.

Представник України в тристоронній контактній групі в Мінську, колишній голова СБУ і колишній секретар РНБО генерал Євген Марчук в інтерв'ю Лізі звернув увагу на ряд провальних дій МЗС.

"Дуже важлива роль нашої дипломатії - нам потрібен якісний стрибок, і інтенсивна робота з кожною окремою країною. В тому числі працювати над нестандартними ходами", - каже Марчук.

При цьому він зазначив, що Україна повинна максимально інтенсивно співпрацювати з Китаєм і Великобританією. "Британія - це гравець, причому чи не єдиний, якого Росія якщо не боїться, то як мінімум рахується з ним", - підкреслив Марчук, звернувши увагу на виступ представника цієї країни в ООН Метью Райкрофта на останньому засіданні Радбезу ООН по Авдіївці, де той жорстко засудив дії РФ.

Також зазначив генерал і брак співпраці між Києвом і Мінськом: "Це наш сусід (Білорусь – ред.), і при правильній політиці міг би зіграти величезну позитивну роль в українсько-російському конфлікті". Марчук нагадав, що Україна півтора року не призначає посла в Білорусі.

"Ми "втрачаємо" Польщу, практично не працюємо з Туреччиною, спостерігаючи за зближенням Анкари з Кремлем. Болгарія, Угорщина, Молдова - ми програємо Росії тактично", - резюмував Марчук.

Раніше "Апостроф" писав про причини погіршення відносин між Україною і Польщею.