RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Джемілєв розповів, як зупинити мілітаризацію Криму

Мілітаризація в Криму досягла небувалих масштабів, і її необхідно зупинити.

Таку думку висловив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв в інтерв'ю "Апострофу".

"Мілітаризація там (в Криму, - ред.) дійшла до межі. Вони там як тільки зайшли, почали реставрувати ядерне сховище, яке було нами ліквідовано, закрито, після того як ми відмовилися від ядерної зброї в 1994 році. Вони його інтенсивно реставрували, хоча наша контррозвідка і натівські служби кажуть, що у них немає точних відомостей, але наші служби, служби меджлісу повідомляють, що там вже є 6 ядерних боєголовок", - розповів Джемілєв.

За його словами, коли на міжнародних майданчиках ця інформація була озвучена, Росія заявила, що робить що хоче.

"Коли про це ми озвучили, інтерв'ю було переповнене заявами, я в Раді безпеки ООН говорив про це, і в Європарламенті говорив, преса про це дуже багато писала, Лавров сказав, що "це наша територія, що ми хочемо, то і розміщуємо". Він не заперечував і не стверджував. Це мовляв не ваша справа, що ми там розміщуємо. Хоча це порушує ті угоди, які при ядерному роззброєнні були укладені. Я думаю, що в цьому питанні НАТО повинно було проявити твердість", - підсумував Джемілєв.

Повну версію інтерв'ю з Мустафою Джемілєвим - про деокупацію півострова і чому Путін не залишить Крим - читайте на сайті "Апострофа".