RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Порошенко розповів про підсумки зустрічі з віце-президентом США

Україна є основним пріоритетом для нової адміністрації США. Про це заявив президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з віце-президентом США Майком пенсії на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Було отримано потужний сигнал про те, що для нової адміністрації США Україна знаходиться серед перших пріоритетів", - цитує Порошенка "Інтерфакс".

Під час зустрічі, за його словами, сторони обговорили координацію дій щодо формування порядку денного в переговорах України з Росією, а також щодо ситуації в Донбасі.

Порошенко зазначив, що в ході бесіди було досягнуто домовленості про те, що ніякі питання щодо України "за її спиною" вирішуватися не будуть. Глава держави також додав, що питання Криму та боротьби за його звільнення також "залишається серед пріоритетів".

Віце-президент США Майк пенс також прокоментував зустріч з Петром Порошенком у своєму Twitter.

"На зустрічі з президентом Порошенко сьогодні я наголосив на підтримці США України і повної імплементації Мінських угод", - написав Пенс.

Як повідомляв "Апостроф", на думку глави МЗС РФ Сергія Лаврова, заяви західних політиків на Мюнхенській конференції з безпеки свідчать про продовження "холодної війни".