RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Медового місяця" не буде: Ілларіонов дав прогноз щодо відносин Путіна і Трампа

Відомий економіст, колишній радник президента Путіна Андрій Ілларіонов не бачить перспектив будь-якого зближення США з Росією, а також вважає, що для України мають значення найближчі шість місяців, коли буде вирішуватися питання про продовження санкцій.

Про це Ілларіонов розповів в інтерв'ю "Фактам".

Міркуючи про нинішній стан відносин США і РФ, Ілларіонов звертає увагу на три обставини, які стали очевидними за останні місяці. Перш за все, Ілларіонов зазначає, що "медового місяця", на який розраховував Кремль після інавгурації Трампа, не сталося і не станеться. По-друге, немає ніяких ознак так званої "великої угоди", яка б вирішила всі розбіжності і задовольнила інтереси Москви. Нарешті, за словами Ілларіонова, не станеться й будь-якої зустрічі на вищому рівні, де Путін міг би про щось домовитися особисто з Трампом. А можлива зустріч в рамках саміту "Великої двадцятки" навряд-чи буде знаковою і не підходить для вирішення ключових питань глобального характеру, як вважає експерт.

Ілларіонов звертає увагу на найближчі шість місяців, вважаючи, що для України має значення лише питання продовження санкцій ЄС і США проти Росії. При цьому російський експерт вважає, що в США не підуть ні на які відступи від попередньої позиції щодо Криму і інших принципово важливих питань, пов'язаних з окупацією українських територій.

Раніше "Апостроф" приводив думку Ілларіонова про погіршення російсько-американських відносин.