RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

За зарплатою: у Крим приїхали десятки проросійських політиків з країн ЄС

В окупований Росією Крим для участі в Ялтинському міжнародному форумі" з'їжджаються іноземні делегації. Варто відзначити, що явна більшість політиків, які планують взяти участь у форумі, дотримуються проросійських поглядів.

Найчисленніша делегація (50 осіб) приїхала з Італії. Її очолив голова регіональної ради Венето Роберто Чамбетти (партія "Ліга Півночі", яка нещодавно домовилася про співпрацю з "Єдиною Росією").

Також в окуповану Ялту приїхали члени верхньої палати італійського парламенту Серджіо Дивина ("Ліга Півночі") і Бартоломео Амідеі ("Вперед, Італія"). Повідомляється про візит Стефано Вальдегамбері, який є прихильником сепаратистської ідеї про відокремлення Венето від Італії.

На окупованому півострові також помічений депутат нижньої палати парламенту Австрії від ультраправої "Партії Свободи" Йоганн Хюбнер.

Румунію на заході представить євродепутат Лаурентіу Ребега, який представляє вкрай націоналістичну партію "Європа націй і свобод".

Також в окупований Крим приїхали бізнесмени і політики з Великої Британії, Німеччини, Греції та Кіпру.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України закликало іноземців не порушувати українське законодавство, відвідуючи окупований півострів.

Як повідомляв "Апостроф", у березні кілька європейських депутатів відвідали окупований Крим.

За матеріалами "Європейська правда".