RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Міністри країн ЄС офіційно затвердили безвіз для України

11 травня в Брюсселі міністри країн Євросоюзу з питань сільського господарства і рибальства затвердили рішення про надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Варто зазначити, що цей крок став останнім законодавчим рішенням з боку ЄС. На наступному тижні очікується підписання цього рішення і його публікація в офіційному журналі Євросоюзу.

Користуватися безвізовим режимом українці зможуть через 20 днів після публікації рішення в журналі ЄС. Очікується, що візи громадянам України не знадобляться вже приблизно з 11 червня.

Важливо підкреслити, що затвердження рішення щодо Україні було скоріше "технічним", оскільки жодна з країн ЄС не виступала проти нього. Зазвичай питанням візової лібералізації займаються глави МВС країн ЄС, однак в даному випадку голосування передали в компетенцію міністрів сільського господарства для прискорення процедури.

26 квітня скасування візового режиму для України схвалили посли країн ЄС.

Звернемо увагу, що після появи попередньої інформації про можливе отримання Україною безвізового режиму з країнами ЄС українці масово почали отримувати нові біометричні паспорти. Раніше "Апостроф" розбирався, як безвіз буде діяти для жителів ОРДЛО і Криму.