RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Відомий соціолог дала прогноз, як українці відреагують на введення віз з Росією

Рішення про введення візового режиму з Росією може призвести до розколу в суспільстві і зіграє проти нинішньої влади.

Таку думку висловила соціолог, директор фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна в інтерв'ю РБК-Україна.

Вона не привела свіжих даних опитувань серед українців з цього питання, однак зазначила, що до початку війни на Донбасі і анексії Криму більшість громадян були проти введення віз з РФ.

"Але думаю, що візи з Росією ще більше розколе суспільство. Тому що в одних регіонах – це, безумовно, Захід країни – підтримають цей крок. Але ті регіони, які тісно пов'язані з Росією, насамперед, родинними зв'язками, будуть виступати проти", - каже Бекешкіна.

Також соціолог спрогнозувала, що візи з Росією викличуть більш гостру реакцію суспільства, ніж заборона російських соцмереж.

"Зараз вже з'явилася маса інструкцій з обходу блокування сайтів і якщо людина дуже хоче, то він там залишиться. А без візи як приїдеш в країну? Надто у багатьох там залишилися родичі і друзі", - каже вона.

Тому Бекешкіна не рекомендує піднімати питання віз на даний момент. "Може бути, на кордоні треба встановити ще більш суворий паспортний контроль, але не візи. Введення візового режиму з Росією дуже зашкодить нинішньої влади", - пропонує соціолог.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилася важлива заява щодо введення візового режиму з Росією.