RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Безвіз для України: Євросоюз зробив різку заяву щодо паспортів для мешканців ОРДЛО і Криму

Європейський союз не підтримує ініціативу президента України Петра Порошенка про видачу жителям окупованого Криму і окремих районів Донбасу паспортів старого зразка.

Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі на відкритті виставки карикатур "Шлях України до безвізового режиму" в парку ім. Т. Шевченка в Києві, передає УНІАН.

За словами Мінгареллі, українці, які проживають у окупованих Криму і окремих районах Донбасу, повинні безперешкодно подорожувати в країни-члени ЄС, використовуючи український біометричний паспорт.

"Деякі представники вашої влади заявляли, що люди з Криму і тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, не зможуть відразу ж подорожувати. Це абсолютно не відповідає нашому розумінню. Всі українські громадяни, де б вони не жили, і які мають біометричний паспорт можуть подорожувати без візи", - підкреслив представник ЄС.

Він підкреслив, що ця позиція ЄС була доведена до української влади. "Я не знаю, чи погоджуються вони, але це реальність", - додав посол.

Відзначимо, 24 травня президент Петро Порошенко доручив внести на розгляд уряду питання про видачу громадянам на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму паспортів старого зразка.

Як раніше повідомляли українські ЗМІ, на блокпостах на лінії розмежування на Донбасі різко збільшилася кількість громадян, які прибувають на територію підконтрольну Україні для отримання біометричного паспорта, який дає право на безвізовий в'їзд до ЄС.