RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Порошенко остудив українців заявою про членство у НАТО

Україні рано подавати заявку на членство в НАТО, вважає глава української держави Петро Порошенко.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте сьогодні, 9 червня, у Харкові.

"Звичайно, я як президент країни повинен піклуватися про безпеку держави. Хочу сказати, що у нас попереду дуже багато роботи, оскільки критерії для того, щоб претендувати на членство в НАТО надзвичайно високі", - зазначив президент.

За його словами, критерії вступу в Північноатлантичний альянс майже збігаються з критеріями для членства в Європейський союз.

"Тому реформи, які ми робимо для того, щоб адаптувати наше законодавство до ЄС є тими ж реформами (для членства в НАТО - ред.)", - зазначив Порошенко.

Він закликав думати не про формальну сторону подання заявки, а про те, що Україні потрібно зробити для того, щоб реформувати державу, щоб вона відповідала тим критеріям, які необхідні для членства в обох об'єднаннях.

Нагадаємо, вчора, 8 червня, Верховна Рада встановила поглиблення співпраці України з НАТО з метою набуття членства в Альянсі в якості основи для зовнішньої політики.