RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Першим українцям відмовлено в проїзді в ЄС без візи: стали відомі деталі

У перший день дії безвізового режиму між Україною та ЄС кільком українцям вже було відмовлено в проїзді в європейські країни.

Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян в коментарі телеканалу 112.ua повідомив, що в безвізі відмовили одному українцю, який намагався проїхати до Польщі через прикордонний пункт "Шегині". Раніше він порушив строки перебування в Данії, тому йому тимчасово забороняється відвідувати територію ЄС.

Аналогічний випадок стався у пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" з двома українцями, які раніше були депортовані з ЄС і знали про заборону. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на керівника департаменту консульської служби МЗС Сергія Погорельцева.

Одного українця не пустили в Румунію, тому що він намагався проїхати без візи з паспортом старого зразка.

Повідомляється, що за перші 11 годин дії безвізу в країни ЄС в'їхали 20 660 українців (типова кількість), з них 5290 – за біометричними паспортами.

Станом на 11 годину 11 червня 774 громадянина України перетнули кордон, не маючи візи в паспорті. 346 осіб скористалися наземними пунктами пропуску. 227 громадян України прибули до ЄС літаками. Всі вони успішно пройшли прикордонний контроль без віз.

Раніше в МЗС нагадали, чому в Європу можуть не пустити по безвізу.