RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Набув чинності безвізовий режим між Україною і ЄС: що потрібно знати перед подорожжю за кордон

Європейські країни в ніч на 11 червня запускають безвізовий режим для України, процес буде проходити в чотири етапи через різницю в часових поясах.

Першими це зробили Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція і Кіпр. Вже з півночі за київським часом українці можуть їздити в ці держави без віз.

За годину скасує візи велика частина європейських країн: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Останньою країною на європейському континенті, яка запускає безвіз з Україною, стане Португалія - о другій годині ночі, так як вона живе за лондонським часовому поясу.

О третій годині аналогічний крок зробить Ісландія, яка не входить до складу ЄС, але є державою-членом Шенгену.

Останньою стане Гренландія, яка не є членом ні ЄС, ні Шенгену. Проте, цей острів є автономною частиною Данії, а тому теж скасує візи. У портах Гренландії безвіз буде запускатися з третьої години ночі (східне узбережжя) до шостої ранку (військова база Thule на західному узбережжі острова).

В українському МВС заздалегідь поінформували власників авто про те, які документи повинні бути в наявності для безперешкодного в'їзду в країни Євросоюзу.

Варто відзначити, що в'їзд до Європи без віз дозволений терміном на 90 днів протягом 180 днів. Поради для тих, хто хоче скористатися правом на безвізові поїздки, читайте в матеріалі "Апострофа" - Безвіз з ЄС: три корисні речі, які потрібно знати українцям.

Також читайте на нашому сайті, як відпочити з користю для тіла і гаманця, які напрямки будуть найбільш популярними в наступному сезоні і як самостійно організувати поїздку в ЄС та інші країни світу.