RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Журналісти дізналися дату зустрічі Порошенка з Трампом

Президент України Петро Порошенко зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом на наступному тижні.

Про це заявили кілька дипломатичних джерел, повідомляє "Європейська правда".

Відзначається, що домовленості про зустріч вже досягнуті. При цьому найближчим часом адміністрація президента офіційно оголосить про даний візит.

"Мова йде про повноцінний державний візит Порошенка в Вашингтон, який буде включати всі зустрічі з ключовими особами, в тому числі з президентом Трампом", - зазначив один зі співрозмовників.

Інший уточнив, що "візит відбудеться в червні, найближчим часом".

Згідно з повідомленням, ще один чиновник запевнив, що зустріч президентів Порошенка і Трампа запланована на наступний тиждень.

Варто зазначити, що про очікуване оголошення даного візиту повідомила також редактор "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе.

У свою чергу, головний редактор видання "Гордон" Олеся Бацман заявила, що Порошенко і Трамп зустрінуться 20 червня.

"Ну ось і конкретика! Президент Порошенко і президент Трамп зустрінуться у Вашингтоні 20 червня! Об 11:00 pf Америкою. Тобто з Путіним на саміті в Німеччині Трамп буде розмовляти вже зарядженим", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Наразі Банкова ще не оприлюднила інформацію про візит Петра Порошенка до Вашингтона. Можна припустити, що така обережність пов'язана з тим, що раніше вже анонсувалася зустріч президента України з Дональдом Трампом, але вона була відкладена.

Так, візит до Вашингтона в червні буде означати, що Трамп зустрінеться з Порошенком швидше, ніж з Путіним. Перша зустріч президентів США і РФ повинна відбутися на початку липня на саміті G20 в Німеччині.

Як повідомляв "Апостроф", Трамп хоче замінити безоплатну допомогу Україні на кредити.