RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Трампа опублікували стенограму зустрічі з Порошенком

З'явилася стенограма зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом України Петром Порошенком.

Стенограма опублікована на сайті Білого дому.

Президент Трамп: Велике Вам спасибі. Це велика честь зустрітися з президентом Порошенко з України – країни, справи якої ми всі глибоко залучені. І ви це бачили, і всі читали про це.

І у нас відбулися дуже-дуже хороші переговори. Вони триватимуть протягом дня. І я думаю, що буде значний прогрес. І це велика честь приймати вас, пане президент. Спасибі. Велике Вам спасибі.

Ви бажаєте що-небудь сказати?

Президент Порошенко: Це велика честь, і величезне задоволення бути з вами, пан президент – одним з найбільш надійних прихильників і партнерів – стратегічних партнерів України.

Ми дійсно боремося за свободу і демократію за допомогою Вашої дуже сильної підтримки у сферах оборони і безпеки – підтримки нашої оборони, підтримки мого 45-мільйонного народу, країна якого є найбільшої на Європейському континенті. І я абсолютно впевнений, що Україна – це історія успіху. І я пишаюся тим, що Ви, пане президент, і Сполучені Штати є співавторами цієї історії успіху.

І ми дуже захоплюємося Вашим лідерством, Вашими дуже ефективними кроками, оскільки сьогодні дві історичні дати – п'ять місяців Вашого президентства і – коли ми запустили перший мирний план – мирний план для України. І я абсолютно впевнений, що наша ефективна координація принесе мир нашому народу, на нашу землю і зможе підтримати нашу територіальну цілісність і суверенітет.

Президент Трамп: Добре, дякую. Це велика честь. Велике Вам спасибі. Спасибі.

Питання журналіста: Як Ви відреагуєте на смерть Отто Вомбиера (Otto Warmbier) (американський студент, який помер в США після 17 місяців тюремного ув'язнення в КНДР, - ред.)

Президент Трамп: Те, що сталося з Отто, є ганьбою. Це тотальний ганьба, те, що сталося з Отто. Не можна допустити, щоб таке повторилося. І якщо чесно, якщо б його повернули додому раніше, то я думаю, що результат був би зовсім іншим.

Але те, що сталося з Отто – це ганьба. Я розмовляв з його родиною. Його сім'я неймовірна, через що їм довелося пройти. Але його потрібно було повернути додому давним-давно.

Спасибі вам всім велике. Я ціную це.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі перші результати візиту Порошенка до Трампу.